بيماری- بزرگترين بررسي انجام شده روي وضعيت بيماران سرطاني سراسر دنيا نشان ميدهد كه اميد به زندگي اين بيماران از كشوري به كشور ديگر و حتي در بخشهاي مختلف يك كشور تفاوت قابل ملاحظه دارد.
به گفته نشريه « لانست» در ميان 31كشوري كه در اين طرح تجسس شدهاند بيماران سرطاني آمريكا، استراليا، كانادا، فرانسه و ژاپن بيشترين اميد زندگي را طي 5سال اول پس از تشخيص دارا هستند و كشور الجزاير بهعنوان تنها كشور آفريقايي حاضر در اين طرح، در انتهاي فهرست قرار گرفته است.
بر اين مبنا، يك آمريكايي مبتلا به سرطان پستان 4 برابر يك بيمار الجزايري مشابه، اميد به زنده ماندن دارد.
كارشناسان عقيده دارند مهمترين عامل تاثيرگذار در اين زمينه ميزان هزينهاي است كه كشورهاي مختلف صرف مراقبتهاي بهداشتي ميكنند و تفاوت در سرمايهگذاريهايي از اين دست باعث دسترسي متفاوت مردم دنيا به امكانات درماني و تشخيصي ميشود.
بهعنوان مثال در حاليكه آمريكا بهعنوان كشوري كه داراي بهترين شاخصها در اين زمينه است 13 درصد از درآمد ناخالص داخلي را به سلامت اختصاص ميدهد؛ اين رقم در كشور الجزاير فقط 4 درصد است.
پروفسور« ميشل كالمن» استاد دانشكده بهداشت لندن كه با همكاري 100محقق از 5قاره دنيا پرونده بيش از 2ميليون بيمار سرطاني را مورد بررسي قرار دادهاند ميگويد: «نتيجه تحقيق ما نشان دهنده شكافي عميق در زمينه درمان و مراقبت بيماران سرطاني در كشورهاي فقير و غني است.»