|
|
|

|
:: مصرف بیش از حد ترشی، عامل ابتلا به سرطان معده
|
به گزارش شبكه خبر، متخصص تغذیه بالینی گفت: مصرف بیش از حد ترشیجات به علت به کار رفتن نمک در تهیه آنها و ارتباط نمک و نیتروزامین ها به عنوان عوامل زمینه ساز سرطان، نقش موثری در بروز سرطان معده دارد.
دکتر "مهدی اخبارده" افزود: مطالعات مختلف درباره ارتباط بین تغذیه و سرطان نشان می دهد، مصرف انواع ترشی به ویژه ترشی سیر، به علت اینکه حاوی میزان بسیاری نیتریت است، به عنوان یکی از عوامل مهم ایجاد کننده سرطان به شمار می رود.
عضو انجمن تغذیه ایران و عضو مرکز تحقیقات بالینی آمریکا، تصریح كرد: سرطان معده و مری بیشتر در مناطق شمالی ایران شیوع دارد.
وی افزود: با توجه به مصرف بالای انواع ترشی در این منطقه از كشور، می توان گفت، بین مصرف بالای ترشی و سرطان معده ارتباط وجود دارد.
این متخصص تغذیه بالینی از دانشگاه بوستون آمریکا همچنین گفت: مصرف سوسیس و کالباس هم به علت همراه بودن آنها با گوشت قرمز، مواد افزودنی، نگهدارنده و نیترات، و چربی اشباع شده بیش از حد، در بروز سرطان معده نقش موثری دارند.
وی گفت: استفاده از نان های کپک زده به ویژه کپک های سیاه رنگ که در لا به لای نان ها ممکن است وجود داشته باشد و مصرف کننده متوجه آن نشود كه در معده منجر به آزاد کردن آفلاتوکسین ها می شود.
آفلاتوکسین سمی مضر و سرطان زا است.
دكتر "اخبارده" درباره رژیم های غذایی پیشگیری کننده از سرطان هم گفت: مصرف روزانه هزار میلی گرم ویتامین C در قالب قرص های مکمل، همراه غذای مصرفی روزانه نقش بسیار موثری در پیشگیری از سرطان معده دارد.
متخصص رژیم های درمانی افزود: مصرف ویتامین C با جلوگیری از تبدیل نیترات ها به نیتروزامین ها که از عوامل زمینه ای ابتلا به سرطان است، مانع از ایجاد عوامل بالقوه سرطان می شود.
دكتر "اخبارده" در خصوص رژیم های غذایی پیشگیری کننده از سرطان نیز گفت: مصرف روغن زیتون خالص درهر روز، مصرف ماهی، ویتامین C، مصرف بتاکارون (در هویج) و مصرف چای ملایم، در پیشگیری و حتی درمان سرطان معده موثر است.
متخصص رژیم های درمانی اضافه کرد: مصرف چای ولرم و پررنگ مانع از رشد باکتری هلیکوباکتر در معده می شود.
وی افزود: باکتری هلیکوباکتر موجب سرطان معده می شود.
عضو انجمن تغذیه ایران گفت: همچنین مصرف روزانه عسل، زردچوبه و زنجبیل به علت خاصیت ضد متاستاز، علاوه بر پیشگیری از سرطان در درمان این بیماری نیز موثر است.
11 تا 15 مهر به عنوان هفته سرطان نامگذاری شده است
|
|
|
:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●
|