بنياد خيريه پرديس 7 ساله شد..........................................نسخه جديد سايت همزمان بازادروز شادروان پريچهرصفوي در آبانماه1394شامل سامانه پرسش و پاسخ پزشكي رونمايي ميگردد
بنیاد خیریه پردیس

:: هشدار نسبت به شيوع سرطان در محيط‌هاي كارگري
هشدار نسبت به شيوع سرطان در محيط‌هاي كارگري
- گروه سلامت:
اغلب توجه مي‌کنيم که خوردن چه موادي خوب است و مصرف چه خوراکي‌هايي براي سلامت ما ضرر دارد

اما شايد کمتر توجه داشته باشيم که هر انسان در پربازده‌ترين سال‌هاي عمرش بايد روزانه 8 ساعت را در محيط کارش بگذراند و شرايط محيط کار، مي‌تواند از جهات گوناگون سلامت او را، به نحو جدي، تحت تأثير قرار دهد.

از تنش‌ها و استرس‌هاي رواني محيط کار بگيريد تا مواد شيميايي و صنعتي و نيز حوادث و سوانحي که اختصاصاً در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها اتفاق مي‌افتد.

اين بار سازمان جهاني بهداشت، در آستانه روز جهاني کارگر، در مورد آسيب‌هاي شيميايي و سرطان‌هاي ناشي از آن، به جامعه جهاني هشدار داده است.  اين سازمان اعلام كرده سالانه دست كم ۲۰۰هزار تن در اثر ابتلا به سرطان‌هاي مرتبط با محيط كاري جان خود را از دست مي‌دهند. 

سرطان‌هايي كه شايع‌ترين علت اصلي شناخته شده آنها، استنشاق الياف آزبست و همچنين دود سيگار اطرافيان در محيط کار است. آزبست كه تركيباتي معدني متشكل از منيزيوم، سيليسيوم و آهن است، در فارسي به نام‌هاي پنبه كوهي يا پنبه نسوز نيز خوانده مي‌شود.

اين ماده اگر به صورت مداوم تنفس شود، مانند شرايطي که کارگران تجربه مي‌کنند، باعث آسيب برگشت ناپذير بافت ريه و نيز سرطاني شدن سلول‌هاي آن مي‌شود. خطر بروز اين گونه آسيب‌ها، با اضافه شدن دود سيگار به آلودگي‌هاي محيطي مضاعف مي‌شود و احتمال بروز اين گونه بيماري‌ها به شدت بالا مي‌رود.

بررسي‌هاي کارشناسان نشان مي‌دهد كساني كه در محيط كار در معرض دود سيگار قرار دارند دو برابر بيشتر از كساني كه در محيط عاري از دود سيگار کار مي‌كنند به سرطان ريه مبتلا مي‌شوند.

به گزارش پايگاه اينترنتي رويترز، در سراسر جهان  ۱۲۵ميليون تن در محيط كار خود در معرض آزبست قرار دارند كه مواجهه با اين ماده خطرناک، هر ساله دست‌كم به مرگ  ۹۰هزار تن مي‌انجامد. ضمن اين که از هر  ۱۰مورد مرگ ناشي از سرطان ريه يكي را مي‌توان به آسيب‌هاي ناشي از مسائل شغلي ربط داد.

ماده خطرناک ديگري که اعلاميه سازمان جهاني بهداشت در مورد آن هشدار داده است، «بنزن» نام دارد. يك تركيب آلي كه در لاستيك، رنگ، دارو و آفت‌كش‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد و كاربرد گسترده‌اي در صنايع شيميايي و الماس دارد. هر ساله هزاران تن نيز به دليل قرار گرفتن در معرض بنزن، به سرطان خون مبتلا مي‌شوند و جان مي‌سپارند.

ماريا نيرا، مدير محيط زيست و بهداشت عمومي‌سازمان جهاني بهداشت مي‌گويد: علت صدها هزار مرگ و مير ناشي از سرطان، قرار گرفتن در معرض اين مواد است و  از اين رو سازمان جهاني بهداشت از دولت‌ها و صنايع خواسته است استانداردهاي ايمني را براي  تضمين عدم تماس كارگران با مواد سرطان‌زا بالاتر ببرند.

توقف مصرف آزبست و استفاده از حلال‌هاي آلي عاري از بنزن، از راه‌هايي است که براي پيشگيري از بروز اين گونه بيماري‌هاي شغلي، پيشنهاد شده است و اجراي آن از تمامي‌ دولت‌ها خواسته شده است.

با اين حال اگر اجراي اين گونه تغييرات فني و زيربنايي در ساختار صنعتي کشورها به آساني امکانپذير نباشد، يک نکته شايان توجه است و آن اين که با آموزش و آگاه کردن کارگران از زيان‌ها و خطرهاي استعمال دخانيات، با صرف هزينه‌اي اندک، مي‌توان يک عامل مهم تشديدکننده آسيب‌هاي شغلي را از محيط کار آنان حذف کرد. گام بعدي، ممنوعيت استعمال دخانيات در محيط‌هاي كاري است که باز مي‌تواند از صدها هزار مرگ قابل پيشگيري جلوگيري كند.

همزمان با همه اين اقدامات، البته بايد تحول بنيادين در شيوه‌هاي توليد و مواد صنعتي مورد استفاده در کارگاه‌ها نيز مورد توجه و عزم جدي مسئولان قرار گيرد.

:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●