پريسا شباني:
پزشكان نيويورك در حين معاينه او به وجود يك توده سرطاني در پانكراس او پي بردند.
لوچيانو پاواروتي خواننده مشهور اپرا در سن 71 سالگي بر اثر ابتلا به سرطان لوزالمعده درگذشت.
او زمان زيادي را براي غلبه بر سرطان لوزالمعده كه به آن مبتلا بود، سپري كرده بود. پاواروتي در روز 25 اوت از بيمارستان مرخص شده بود و به مودنا زادگاهش مراجعت كرده بود، درحاليكه روز 8 اوت به خاطر تب شديد در بيمارستاني در مودنا بستري و دو هفته بعد، پس از يک رشته آزمايش مرخص شد.
لوچيانو در ماه ژوئيه 2006 براي درمان سرطان در نيويورک تحت عمل جراحي قرار گرفته بود و از آن زمان تاکنون در انظار عموميظاهر نشده بود.
اين خواننده مشهور اپرا، تابستان امسال زماني که در ويلاي خود در سواحل درياي آدرياتيک در مرخصي بود دچار مشکلات ريوي هم شد. او از زمان عمل جراحي براي سرطان، تاکنون 5 بار تحت شيميدرماني قرار گرفته بود. او آخرين بار در ابتداي سال 2006 در مراسم افتتاحيه المپيک زمستاني تورين برنامهاي عمومياجرا کرد.
سرطان لوزالمعده از آن دسته سرطانهايي است كه تشخيص و درمانش بسيار مشکل است. اين سرطان، چهارمين علت مرگ و مير بهعلت سرطان محسوب ميشود. كشنده بودن اين سرطان عمدتا به اين دليل است كه تا مراحل پيشرفته نشانهاي ايجاد نميكند.
حداكثر 10 درصد از بيماران مبتلا به اين نوع از سرطان، 5 سال پس از تشخيص بيماري زنده ميمانند و اكثر بيماران مبتلا به اين بيماري در همان سال اول تشخيص فوت ميكنند.
چنانكه پاواروتي مدتي پيش براي اجراي كنسرتي به نيويورك سفر كرده بود و پزشكان نيويورك در حين معاينه او به وجود يك توده سرطاني در پانكراس او پي بردند.
اگرچه تري رابسن، مدير برنامههاي پاواروتي پس از جراحي گفت: «لوچيانو هفته قبل در بيمارستاني در نيويورك كه اسم آن فاش نخواهد شد مورد عمل جراحي قرار گرفت و خوشبختانه پزشكان توانستند كل توده سرطاني را از پانكراس وي خارج كنند و پس از جراحي، پزشكان وضعيت جسماني و روحي لوچيانو را بسيار خوب توصيف كردهاند.» اما زمان مشخص كرد كه عمل جراحي خيلي هم موثر نبوده است.
دوست صميميپاواروتي يعني دومينگو جمعه مدتي قبل، كنسرتي را در برلين برگزار كرد. او كه در تمام طول اين كنسرت چشمانش اشكآلود بود، پس از پايان كنسرتش گفت: «ما بارها و بارها با لوچيانو اين قطعه آريا را خوانده بوديم، وقتي ميخواستم اين قطعه را بخوانم ياد او بودم، اينكه او حالا در حال درد كشيدن است.»
و واقعا هم همينطور است چراكه سرطان لوزالمعده در مراحل پيشرفته درد غير قابل تحملي ايجاد ميكند. حقيقت اين است كه مهمترين زمينهساز سرطان لوزالمعده، الكل است و اين سرطان در افرادي كه مشروبات الكلي مصرف ميكنند، به شدت رايج است.
ظاهرا سبك زندگي لوچيانو پاواروتي هم، سبك زندگي سالمينبوده است. گفته ميشود او علاقه مفرطي به غذا خوردن داشته است. او در سال 1978 نزديك به 170 كيلوگرم وزن داشته هرچند در سال 2003 وزن او به زير 120 كيلوگرم رسيده بود.