بنياد خيريه پرديس 7 ساله شد..........................................نسخه جديد سايت همزمان بازادروز شادروان پريچهرصفوي در آبانماه1394شامل سامانه پرسش و پاسخ پزشكي رونمايي ميگردد
بنیاد خیریه پردیس

:: كلم به داد شما مي‌رسد

 
كلم به داد شما مي‌رسد

محققان به تازگي توانسته‌اند با انجام يك رشته تحقيقات مرتبط به هم، ارتباط سبزي‌ها و ميوه‌ها را با پيشگيري از بروز و پيشرفت سرطان بيابند.

به گزارش رويترز، اولين بخش اين مطالعه در مركز تحقيقات سرطان «راس‌ول» در نيويورك انجام شد و بعد از بررسي تعدادي از بيماران مبتلا به سرطان مثانه و مقايسه آنها با افراد سالم، متوجه شدند كه مصرف كلم‌برگ، كلم بروكلي و سبزيجات با رنگ تيره، 3 وعده در روز، مي‌تواند احتمال ابتلا به سرطان مثانه را تا 40 درصد پايين بياورد. نكته جالب اين كه تأثير اين سبزي‌ها، در افراد سيگاري بسيار بيشتر بود.

چنان كه مي‌دانيم، سيگار يكي از عوامل خطري است كه زمينه ابتلاي افراد را به اين بيماري فراهم مي‌كند، اما مقايسه 2 گروه سيگاري و غيرسيگاري در اين مطالعه نشان داد كه سيگاري‌هايي كه عادت به خوردن اين گونه سبزي‌ها داشتند، تا 73 درصد كمتر از سيگاري‌هاي ديگر احتمال ابتلا به اين سرطان را داشتند.

نكته جالب ديگر در اين مطالعه آن بود كه نتايج نشان مي‌داد اين تأثير سبزي‌ها در مبارزه با سرطان، فقط در مصرف نوع خام آنها اتفاق مي‌افتد. مجريان اين طرح مي‌گويند عامل مؤثر در اين سبزي‌ها، نوعي آنتي‌اكسيدان است موسوم به «ايزوسيانات» كه هنگام پخته شدن 60 تا 90 درصد آن از بين مي‌رود.

در بخش دوم اين تحقيقات، محققان روي موش‌ها مطالعه كردند؛ به اين ترتيب كه با دستكاري ژنتيكي، آنها را مستعد ابتلا به سرطان مثانه كردند، سپس به يك گروه از آنان وعده‌هاي غذايي معمولي و به گروه دوم خوراكي شامل عصاره جوانه بروكلي دادند.

نتيجه اين شد كه هرچه موش از اين خوراك بيشتر مي‌خورد، كمتر امكان داشت كه به سرطان مبتلا شود و اين يعني بروكلي مي‌تواند با استعداد ژنتيكي موش‌ها براي سرطان هم بجنگد. اميدواريم كه در انسان هم همين طور باشد.

مطالعه ديگر در دانشگاه اوهايو ادامه پيدا كرد. محققان اين دانشگاه تعدادي از بيماران مبتلا به «بارت» را انتخاب كردند.

در اين بيماري تغييرات پيش‌سرطاني در بافت مري اتفاق مي‌افتد كه انتظار مي‌رود در بيشتر موارد به سرطان مري منتهي شود.

سپس روزانه 32 گرم تمشك به خانم‌ها و 45 گرم به آقايان دادند. اندازه‌گيري عوامل شناخته‌شده مؤثر در كند كردن روند سرطان مري نشان داد كه اين ميوه خوش‌رنگ نيز در جلوگيري از پيشرفت سرطان مي‌تواند مؤثر باشد.

همچنين ماده‌اي موسوم به 8- ايزوپروستان نيز تا 58 درصد در خون اين افراد پايين آمده بود كه نشان‌دهنده همين تأثير بوده است.

نتايج اين مطالعات‌ در نشست انجمن سرطان آمريكا، كه هفته گذشته در فيلادلفيا برگزار شد، ارائه شد.

 

:: All rights reserved by Pardis Foundation ::
info@PardisFoundation.com
● Designed by Ostadiran Group ●